当前位置:初中试题 > 英语试题 > 人生百味类 > Most students have biology classes in the classrooms or the labs in China.But s...
题目
题型:不详难度:来源:
Most students have biology classes in the classrooms or the labs in China.But several days ago,I had a biology class outside in my American schoo1.
My biology teacher,Mr.Kwak,divided us into three groups and asked us to play a game about natural selection(选择)and how birds find food.
He gave the first group one spoon per person,the second group forks and my group"knives.I thought we were going hunting,so knives might work better.Surprisingly,he told us to pick up the beans on the grass with our tools.
When the game started all of us ran to the grass area.We squatted(蹲)down and looked for beans.It was hard to pick up something that small,especially from the grass .
When I almost fired a bean,it dropped back to the ground.When I finally picked up several beans.one of my friends ran into me.I couldn’t keep my balance and fell over.All my beans dropped to the ground!Just at that moment,Mr.Kwak called us back.I had to leave the game and of course I got a bad result.I couldn’t help thinking that if I were a bird living on Galapagos Island,I would be dead soon.
The fun game made me realize that natural selection is redly competitive(竞争的).Everyone is trying his or her best to—survive

小题1:What did the writer’s group use to pick up the beans?
A.Spoons.B.Forks.C.Knives.D.Hands.
小题2:How many beans did the writer get at last?
A.None.B.One.C.Several.D.Many.
小题3:Which of the following is TRUE?
A.The writer did a good job in the biology class.
B.The writer had a biology class outside their schoo1.
C.The writer found that picking up the beans from the grass was hard.
D.The writer didn’t find enough food for the birds on Galapagos Island.
小题4:What’s the meaning of the underlined word“survive’’in the last paragraph?
A.Find food.B.Remain alive.
C.Be lovely.D.Keep balanced.
小题5:What was the aim of Mr.Kwak’s class?
A.To play an interesting game.
B.To pick up the beans.
C.To know different kinds of birds.
D.To learn natural selection.

答案

小题1:C
小题2:A
小题3:C
小题4:B
小题5:D
解析

试题分析:本文叙述了作者的生物老师Mr.Kwak组织了户外活动,把学生分成三组,分给不同的组不同的工具,来比赛看哪个组捡到的豆子最多,作者一组用的是刀子,一开始这组捡到了几颗豆子,最后因为有同学撞身上了,失去平衡,因此把所有的豆子全部散了,结果作者一组比赛输了。因为现在的社会是竞争的社会,所以每个人尽最大的努力去生存下去。
小题1:细节理解题。根据my group knives 可知作者的一组,生物老师给的工具是刀子,故选C。
小题2:细节理解题。根据All my beans dropped to the ground!可知最后所有的豆子都散在了地上,故选A。
小题3:细节理解题。根据It was hard to pick up something that small,especially from the grass .可知作者发现从草地上捡起豆子很难,故选C。
小题4:词义猜测题。根据The fun game made me realize that natural selection is redly competitive. Everyone is trying his or her best 可推出因为现在的社会是竞争的社会,所以每个人尽最大的努力去生存下去,故选B。
小题5:细节理解题。根据asked us to play a game about natural selection(选择)and how birds find food.可知了解物竟天择的说法,故选D。
核心考点
试题【 Most students have biology classes in the classrooms or the labs in China.But s】;主要考察你对人生百味类等知识点的理解。[详细]
举一反三
Even in early time, people could realize the important of dreams and knew that dreams gave meaning to life. Every great achievement has been the result of years of dreaming. If a person has a dream and holds fast to it, he or she will find a way to bring it into reality (现实).
Children do not have much experience or knowledge. However, they are natural dreamers. We should not laugh at them for being naïve. Many great men were dreamers when they were children. One such dreamer was Thomas Edison. He used to be ostracized (排斥) when he was in primary school, but his achievements were greater than everyone else’s in his time.
Teenagers and young people should also be encouraged to dream. The world is full of successful teenagers and young people. They dreamt big and their dreams changed their lives and even the world. Steve Jobs and Bill Gates are the good examples. They have developed technology and brought great progress to human besides making money for themselves.
Older people should believe that it is never too late to dream and that human mind is never too old to make dreams turn into reality. Colonel Saunders realized his dreams at the age of 67 and set up the biggest fried chicken company (KFC) in the world.
To dream is a wonderful ability which can lead to wonderful results. Olympic records were broken by players who were brave enough to dream. No one is too young or too old to dream and to make dreams come true.
小题1: People who ______ could probably realize their dreams.
A.find a way to dreamB.dream and hold fast to them
C.get the meaning of lifeD.have very good school results
小题2: Young people should be encouraged to dream because ______.
A.their dreams are natural
B.they are greater than everyone else
C.they have much knowledge
D.their dreams might change the world
小题3: What does the example of Colonel Saunders show us?
A.Setting up a big company is a wonderful ability.
B.Developing technology can bring great progress.
C.Even older people can make their dreams come true.
D.People should be brave enough to dream when they are young.
小题4: The underlined word “naive” in the passage means “______” in Chinese.
A.逆反的B.幼稚的
C.调皮的D.冲动的
小题5: The best title (题目) for the passage is “______”.
A.From Dream to RealityB.Good Examples of Dreams
C.Achievements in HistoryD.A list of Successful Dreamers

题型:不详难度:| 查看答案
A young man went to visit a wise man living deep in the mountain for the wisdom of life.
“Excuse me! Could you please tell me what the most           day in our lives is?Is it the day when we were born or the day we           ?Is it the day when we fall in love or the day we succeed?”The young man asked.
          The most important day in our lives is today. ”The wise man replied calmly.
“Why?”The young man felt more than           . “Is it because there is a moving event taking place today?”
“No. Nothing has happened today. ”
“Is it because of my visit?”
“Even if nobody visited me today, today is            very important because today is the only wealth we have. No matter how memorable yesterday is, it has gone by like a ship going down into the sea; no matter how bright tomorrow may be, it is yet to come; but no matter how common today is, it is           our control (控制). ”
The young man still wanted to ask something, while the wise man           him and said, “When we are talking about the meaning of today, we have           a lot of it. ”
The young man nodded and then went down the mountain.
Actually, today is the only           we have. So, what we should do now is to           yesterday and tomorrow and catch fast today!
小题1:
A.importantB.necessaryC.comfortableD.funny
小题2:
A.missB.dieC.growD.start
小题3:
A.NothingB.NoneC.No oneD.Neither
小题4:
A.awfulB.pleasedC.surprisedD.excited
小题5:
A.yetB.alreadyC.everD.still
小题6:
A.forB.underC.onD.with
小题7:
A.stoppedB.refusedC.encouragedD.ordered
小题8:
A.treasuredB.handedC.wastedD.avoided
小题9:
A.excuseB.wayC.chanceD.plan
小题10:
A.forgetB.rememberC.callD.treat

题型:不详难度:| 查看答案
I loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it when mother sat doing letters. Looking at the ink bottle, pens and white paper, I decided that the act of writing must be the most wonderful thing in the world.
Years later, during her final illness, mother kept different things for my sister and brother,“But the desk,”she said again,“is for Elizabeth. ”
I never saw her get angry, and never saw her cry. I knew she loved me, and she showed it in action. But as a young girl, I wanted heart-to-heart talks between mother and daughter.
They never happened and a gulf opened between us. I was “too emotional (易动感情的)”, but she lived“on the surface”.
As years went by and I had my own family. I loved my mother and thanked her for our happy family. I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way that she did forgive (原谅) me.
I posted the letter and waited for her answer. It didn’t come.
It seemed that nothing happened. I couldn’t be sure that the letter had even got to her.
I only knew that I had written it, and I could stop trying to make her into someone she was not.
Now the present of her desk told me that she was pleased that writing was my chosen work, though she had never been able to. I cleaned the desk carefully and found some papers inside… a photo of my father and a one-paper letter. Folded (折叠) and refolded many times.
Give me an answer, my letter asks, in any way you choose. Mother, you always chose the act that speaks louder than words.
小题1:The writer began to love her mother’s desk ______.
A.after mother diedB.when she was a child
C.before she became a writerD.when mother gave it to her
小题2:The passage shows that mother _______.
A.was too serious about everything her daughter had done
B.was cold on the surface but kind in her heart to her daughter
C.cared much about her daughter in words
D.wrote to her daughter in careful words
小题3:The word“gulf”in the 4th paragraph means _______.
A.deep understanding between the old and the young
B.part of the sea going far in land
C.free talks between mother and daughter
D.different ideas between mother and daughter
小题4:What did mother do with her daughter’s letter asking for forgiveness?
A.She read the letter again and again till she died.
B.For years, she often talked about the letter.
C.She didn’t forgive her daughter at all in her life.
D.She had never received the letter.
小题5:What’s the best title of the passage?
A.My Letter to MotherB.Mother and Children
C.My Mother’s DeskD.Talks Between Mother and Me

题型:不详难度:| 查看答案
It is a cold and dry winter morning. When you wake up, you feel that your throat hurts. You begin to sneeze and later you may cough. You must have a cold! Wait a moment. Could it just be a common cold or the flu (流感) that’s been going around?
A cold gives you a runny nose and cough. But it’s usually easy to deal with. Some take medicine while others drink herbal tea or chicken soup. Usually you feel better after a week.
On the other hand, the flu can be much more dangerous. It usually gives you fever. Sometimes it can cause death. According to an American magazine, the worst flu killed about 50 million people from 1918 to 1919.
Don’t worry. If you get a flu vaccine (疫苗), it can stop you from getting the virus (病毒). Flu vaccines work by giving the body a small amount of flu viruses. This causes your body to develop antibodies (抗体). So next time you get the flu, the antibodies should help you.
The flu virus changes every few years. Therefore, there are so many types of flu, such as H1N1 and H5N1. The antibodies for one type of flu can’t help us against all types of flu. That’s why we need to get the vaccine every year.
However, good health habits may also help stop you developing a cold or flu. Washing your hands often helps stop you from getting viruses. It is also important to get regular exercise and eat healthy food. All these can help you strengthen your immune system (增强免疫系统).
小题1:If you have a common cold, usually you’ll feel better after ________.
A.a weekB.two weeks
C.ten daysD.twenty days
小题2:According to the passage, which is TRUE of the flu?
A.It first happened in 1919.
B.It usually doesn’t give you fever.
C.It is easy to deal with.
D.It can kill people sometimes.
小题3:If you get a flu vaccine, ________.
A.it can’t stop you from getting the flu virus
B.it won’t cause your body to develop antibodies
C.your body will develop antibodies
D.your body will get a large amount of flu viruses
小题4:We need to get a flu vaccine every year because ________.
A.we probably have a cold in winter
B.the flu virus changes every few years
C.the flu is very dangerous
D.you don’t need to take any medicine after that
小题5:The following ways can help stop the flu EXCEPT ________.
A.staying indoorsB.getting regular exercise
C.eating healthy foodD.washing our hands often

题型:不详难度:| 查看答案
Be yourself
We wish that we could be better at sports or more attractive. We wish we had nicer clothes or more money. Everyone likes to feel that lie or she is special.____ ____ , many of us grow up believing that we’re not special at all. We believe we are not good enough just as we are.
Most parents want us to be the best we can be. Very often, they________us to others. By doing this, they try to encourage us to do better. They mean well, but the message we often get is that we’re not good enough. We begin to believe that the only way we can be special is by being better than someone else, but we are often_______.There will always be someone out there who is better than we are at something. Plenty of people around may not be as smart as we are, but they are better at sports. Or they may not be as good-looking, but they have more money. It is ______ for us to be better than everyone else all the time.
We all want the things that we believe will make us better people. But very often we don’t realize that we already have________us the very things that we want. These things make us different from others. When we are growing up, ______sometimes forget to tell us that we are special, that we are good enough. Maybe no one told them when they were growing up. Anyway, it’s up to us to remind them from time to time that each of us, in our own way, is special. What we are is enough.
小题1:
A.AgainB.NextC.BesidesD.However
小题2:
A.describeB.compareC.introduceD.prefer
小题3:
A.lonelyB.forgetfulC.disappointedD.nervous
小题4:
A.helpfulB.impossibleC.necessaryD.unfair
小题5:
A.insideB.amongC.aroundD.for
小题6:
A.friendsB.scientistsC.parentsD.doctors

题型:不详难度:| 查看答案
版权所有 CopyRight © 2012-2019 超级试练试题库 All Rights Reserved.