当前位置:高中试题 > 英语试题 > 题材分类 > Many American youngsters earn their own allowance(零花钱)by doing temporary jobs fo...
题目
题型:不详难度:来源:
Many American youngsters earn their own allowance(零花钱)by doing temporary jobs for their neighbors. Babysitting is one of the common of these jobs. Most couples do not have maids or relatives living with them, and they need to have someone watch the children if they want to go out.
Another way is by mowing lawn in summer and clearing snow from sidewalks and driveways in winter. Many people mow their own lawns,but often people prefer to give the job to a neighbor’s child. In winter, snow clearing from streets and highways is the government’s responsibility. Homeowners or tenants, however, must clear sidewalks and driveways. Since clearing snow is very tiring, many people prefer to hire teenagers for this job rather than do it themselves.
Besides, many American teenagers usually work two to three hours after school and all day on Saturday or Sunday at the local supermarket. They work as cashiers or stockroom clerks. Or they help customers carry things to their cars. Other favorite jobs are waiting on tables in restaurants or working part-time at stores or gas stations.
By earning their own allowance,teenagers acquire a feeling of independence and a sense of responsibility which prepares them for a productive life in society.
小题1:What does “babysitting” mean in the first paragraph?
A.Watching a baby when its parents are out.B.Working as a maid.
C.Sitting with a baby.D.Selling something.
小题2:How do American youngsters earn their allowance? Which one is NOT one of the ways?
A.By mowing lawn in summer.
B.By clearing snow from sidewalks and driveways in winter.
C.By working two to three hours after school and all day on Saturday or Sunday.
D.By doing some housework for the family.
小题3:When it comes to clearing snow,what do many people like to do?
A.Hire teenagers for this job rather than do it themselves
B.They do it themselves.
C.They hire their own children to do so
D.They don’t clean it at all.
小题4:What is the advantage of youngsters earning allowance?
A.They acquire a feeling of independence.
B.They acquire a sense of responsibility.
C.The actions prepare them for a productive life in society.
D.All of the above.
小题5:Who will clear the snow on the streets?
A.The inhabitants.B.The neighbors
C.The government.D.The police.

答案

小题1:A
小题2:D
小题3:A
小题4:D
小题5:C
解析

试题分析:本文叙述了美国的青少年通过为邻居做一些临时工作赚取零花钱的方法。他们通过在夏天割草坪和在冬季清除积雪的人行道和车道赚得零花钱。而且,许多美国青少年放学后通常工作两到三小时,周六或者周日整天在当地的超市工作。通过赚取自己的零用钱,青少年获得独立自主的感觉和一种责任感,他们为以后生产劳动的社会生活做好了准备。
小题1:词义猜测题。根据第一段的Most couples do not have maids or relatives living with them, and they need to have someone watch the children if they want to go out.可知大多数夫妇如果外出,就让人照看他们的孩子。因此babysitting的意思是照顾孩子,当临时保姆。故选A。
小题2:细节理解题。根据第二段的Another way is by mowing lawn in summer and clearing snow from sidewalks and driveways in winter. 可知孩子们通过在夏天割草坪和在冬季清除积雪的人行道和车道赚得零花钱。故排除AB。根据第三段的Besides, many American teenagers usually work two to three hours after school and all day on Saturday or Sunday at the local supermarket.可知许多美国青少年放学后通常工作两到三小时,周六或者周日整天在当地的超市工作。故排除C。D项做家务文章没提,因此它不属于美国青少年赚钱的方式。故选D。
小题3:细节理解题。根据第二段的Since clearing snow is very tiring, many people prefer to hire teenagers for this job rather than do it themselves. 因为清理雪是很累的,很多人更愿意雇用青少年做这份工作而不愿意自己做。故选A。
小题4:细节理解题。根据最后一段的By earning their own allowance,teenagers acquire a feeling of independence and a sense of responsibility which prepares them for a productive life in society. 通过赚取自己的零用钱,青少年获得独立自主的感觉和一种责任感,他们为以后生产劳动的社会生活做好了准备。故选D。
小题5:细节理解题。根据第二段的In winter, snow clearing from streets and highways is the government’s responsibility. 政府负责清除街道和高速公路上的雪。故选C。
核心考点
试题【Many American youngsters earn their own allowance(零花钱)by doing temporary jobs fo】;主要考察你对题材分类等知识点的理解。[详细]
举一反三
Two thirds of the singles looking for love in Britain turned to the Internet last year, according to figures made in public yesterday. Special sites offer introductions to smokers, to Roman Catholics, tall people, beautiful people, frequent flyers and vegans (素食者). Technology has brought about a great change in the dating game.
A survey by Parship, a British branch of Europe’s largest dating service with more than 1.5 million members, says that 65 percent of the 5.4 million Britons looking for a relationship used online dating services last year.
A spokeswoman for Relate, the relationship advisor, confirmed that a figure of two third feel it all right. “Doing it online allows people quite a lot of privacy, because they can do a bit of quiet research and look around from the comfort of their own home. You don’t have to meet a middleman or go to an actual dating agency office, which takes a lot of courage,” she said.
There are more than 100 independent online dating agencies in Britain. Parship says that 50 percent of single people believe they will meet a suitable partner through the Internet, up from 35 percent six months ago.
Mary Balfour, the founder, says that the Internet has changed the dating industry completely. “It’s like a return to old-fashioned love letters,” she said. “You don’t base your initial judgment on how someone looks or what his or her figure is like. You e-mail or talk before you actually see each other. Everybody you know who is single these days has at least had a good look at a dating website, introduction agency or personal ad. They have to, because all the old matchmaking institutions have gone. People work harder, settle down later and live more isolated lives. They’re much more likely to end the day with a DVD and a can of beer than by going to a village dance.”
小题1:Singles in Britain can look for love online mainly because of ________.
A.ParshipB.the help of go-betweens
C.technologyD.the revolution of dating game
小题2:About ________ Britons tried to find love online last year according to this passage.
A.1.5 millionB.3.5 millionC.5.4 millionD.65 million
小题3:For those who want to look for love online, they _________.
A.don’t need to do any research at all
B.have to meet first before they can e-mail each other
C.don’t have to find a go-between.
D.must go to an actual dating agency office first
小题4:From this passage we can infer that ________.
A.not all single people believe the Internet can help them find their partners
B.looking for love online needs a lot of courage
C.old-fashioned love letters become popular again
D.single people don’t like to look for their partners online.

题型:不详难度:| 查看答案
Thinking is something you choose to do as a fish chooses to live in water. To be human is to think. But thinking may come naturally without your knowing how you do it. Thinking about thinking is the key to critical(批判性的)thinking. When you think critically, you take control of your thinking processes(过程). Otherwise, you might be controlled by the ideas of others. Indeed, critical thinking is at the heart of education.
The word "critical" here has a special meaning. It does not mean taking one view against another view, as when someone criticizes another person for doing something wrong. The nature of critical thinking is thinking beyond the easily seen—beyond the pictures on TV, the untrue reports in the newspapers, and the faulty reasoning (错误的推理).
Critical thinking is an attitude as much as an activity. If you are curious about life and desire to dig deeper into it, you are a critical thinker; if you find pleasure in deep thinking about different ideas, characters, and facts, you are a critical thinker.
Activities of the mind and higher-order reasoning are processes of deep and careful consideration. They take time, and do not go hand in hand with the fast speed in today"s world, fast foods, instant coffee, and self-developing film. If you are among the people who believe that speed is a measure of intelligence, you may learn something new from a story about Albert Einstein. The first time Banish Hoffman, a scientist, was to discuss his work with Albert Einstein, Hoffman was too nervous to speak. But Einstein immediately put Hoffman at ease by saying, "Please go slowly, I don"t understand things quickly."
小题1:Critical thinking is important to us because if we do not think critically,__________.
A.it will be hard for us to think naturally and fast
B.we will follow the ideas of others naturally
C.we might be controlled by other people"s ideas
D.we might be fooled by other people"s ideas
小题2:If you are a critical thinker, you will________.
A.criticize other people for their mistakesB.trust the reports in the newspapers
C.take one view against another viewD.think deeply about different ideas
小题3:In the last paragraph, "something new" suggests that________.
A.the smarter you are, the faster you do things
B.intelligence is not decided by speed
C.speed can improve intelligence
D.the faster you do things, the smarter you become
小题4:What would be the best title for the passage?
A.Understanding Critical ThinkingB.Thinking and Critical Thinking
C.Thinking Natural and HumanD.Thinking Fast Means Intelligence

题型:不详难度:| 查看答案
Exercise is one of the few factors with a positive role in long-term control of body weight. Unfortunately, that message has not gotten through to the average American, who would rather try switching to "light" beer and low-calorie bread than increase physical efforts. The Centers for Disease Control, for example, found that fewer than one-fourth of overweight adults who were trying to lose weight said they were combining exercise with their diet.
In rejecting exercise, some people may be discouraged too much by caloric-expenditure(热量消耗)charts; for example, one would have to quickly walk hard three miles just to work off the 275 calories in one delicious Danish pastry(小甜饼). Even exercise professionals accept half a point here. "Exercise by itself is a very tough way to lose weight," says York Onnen, program director of the President"s Council on Physical Fitness and Sports.
Still, exercise"s supporting role in weight reduction is vital. A study at the Boston University Medical Center of overweight police officers and other public employees confirmed that those who dieted without exercise regained almost all their old weight, while those who worked exercise into their daily routine maintained their new weight.
If you have been sedentary (极少活动的) and decide to start walking one mile a day, the added exercise could burn an extra 100 calories daily. In a year"s time, assuming no increase in food intake, you could lose ten pounds. By increasing the distance of your walks gradually and making other dietary adjustments, you may lose even more weight.
小题1:What is said about the average American in the passage?
A.They tend to hate "light" beer and low-calorie bread.
B.They usually ignore the effect of exercise on losing weight.
C.Most of them were combining exercise with their diet.
D.They know the actors that play a positive role in keeping down body weight.
小题2:"Even exercise professionals accept half a point here" means "They          ".
A.agree that the calories in a small piece of pastry can be easy to work off by exercise
B.partially believe diet plays a supporting role in weight reduction
C.are not fully convinced that dieting can help maintain one"s new weight
D.are not sufficiently informed of the positive role of exercise in losing weight
小题3:What was confirmed by the Boston University Medical Center"s study?
A.Controlling one"s calorie intake is more important than doing exercise.
B.Even occasional exercise can help reduce weight.
C.Weight reduction is impossible without exercise.
D.One could lose ten pounds in a year"s time if there"s no increase in food intake.
小题4:What is the author"s purpose in writing this article?
A.To stress the importance of maintaining proper weight.
B.To support the statement made by York Onnen.
C.To show the most effective way to lose weight.
D.To introduce the study of the Boston University Medical Center.

题型:不详难度:| 查看答案
Imagination and fantasy can play an important role in achieving the things we fear. Children know this very well. Fred Epstein, in his book I Make It to Five, tells a story he heard from one of his friends about Tom, a four-year-old boy with a cancer in his back bone. He came through several operations and a lot of pain by mastering his imagination.
Tom loved to pretend, and he particularly loved to play superheroes. Dr. Epstein explained that it was actually a brilliant way for his young mind to handle the terrifying and painful life he led.
The day before his third trip to the operating room, Tom was terribly afraid. “Maybe I could go as Superman,” he whispered to his mom. Hearing this, the mother hesitated for a while. She has avoided buying the expensive costume(戏装), but finally she agreed.
The next day Tom appeared as the powerful Superman, showing off through the hospital halls and coolly waving his hand to the people greeting him along the way. And Tom, with the strength of his fantasy, successfully made it through the operation.
The power of imagination need not be reserved for children only. We all have the power to use our fantasies to attempt things we never thought possible, to go through those things that seem impossible, and to achieve what we never believed we could. Just as Dr. Epstein puts it, “If you can dream it, you can do it.”
It doesn’t mean that you should dress as a superhero for your next job interview. But, next time you are tested in a way that seems impossible, imagine what it would take to overcome it. Become the person you need to become to win over your challenge and do it in your mind first. So, let your imagination run wild, and dare to dream.
小题1:What do we know about Tom?
A.He was seriously ill.
B.He was a dishonest boy.
C.He was crazy about magic.
D.He was Dr. Epstein’s patient.
小题2:What can be inferred about Tom’s mother?
A.She was a rich lady.
B.She refused Tom’s request.
C.She wanted Tom to be a superhero.
D.She wanted to get Tom through the pain.
小题3:When Tom went for the third operation, he_________.
A.pretended to be painfulB.acted like a superhero
C.appeared in poor spiritsD.argued with his mother
小题4:In the last paragraph, you are advised________.
A.to go through some difficult tests
B.to wake up from your wild dreams
C.to become a powerful person in your mind
D.to wear expensive clothes for job interviews

题型:不详难度:| 查看答案
It might have been a really bad stressful day, feeling trapped inside by the cold and snow which surrounded us. My husband got dressed and  36  that he was going outside to build a giant snowman.
At first he stood alone, 37  massive amounts of snow. Soon after a neighbor joined in. Then we reluctantly put on our snow gear(装备) and  38  outside. It wasn’t long  39  we were smiling and enjoying the  40  of snow that Mother Nature had provided. Others came to our yard one by one to give a  41  in the making of our giant snowman.
In the end we all stood back and  42  at what we had created. He was eleven feet high, twenty-five feet around at the base and  43  with many household items supplied by various  44  .People drove by and smiled. Some even stopped just to enjoy his  45 .
With the passing of time, the spring made its  46  back into our yard and the snowman changed form  47  .In a final effort to save what we created for just a little bit  48  ,somebody stopped by and changed the snowman’s  49  to look like a rabbit.
As I prepared for the start of another week, I decided to  50  my email before going to bed. I found a  51  message that contained the subject line: 52  the snowman.
The email said:… your neighbor looks on in disbelief! Now you people are relishing(享受) the sounds and smells, along with  53  of spring. But I am sure people will never forget the  54  energy displayed in Mr Snow-man. You and your family keep it up, as this is what the world needs now. More power to you and your loved ones, keep  55  with the world around!
小题1:
A.announcedB.statedC.informedD.insisted
小题2:
A.pressingB.pouringC.clearingD.piling
小题3:
A.lookedB.headedC.rushedD.wandered
小题4:
A.whenB.sinceC.beforeD.after
小题5:A. softness     B .flexibility    C whiteness      D .abundance
小题6:
A.handB.tipC.designD.tool
小题7:
A.workedB.staredC.wonderedD.suspected
小题8:
A.decoratedB.wrappedC.providedD.equipped
小题9:
A.societiesB.familiesC.communitiesD.neighborhoods
小题10:
A.occupationB.survivalC.sculptureD.existence
小题11:
A.wayB.entranceC.warmthD.appearance
小题12:
A.roughlyB.considerablyC.instantlyD.steadily
小题13:
A.longerB.furtherC.deeperD.stronger
小题14:
A.figureB.versionC.formD.remains
小题15:
A.answerB.deleteC.checkD.sort
小题16:
A.curiousB.seriousC.elegantD.punctual
小题17:
A.recallB.enjoyC.keepD.praise
小题18:
A.attractionB.scenesC.sightsD.beauty
小题19:
A.variousB.spiritualC.significantD.joyous
小题20:
A.communicatingB.sharingC.advancingD.developing

题型:不详难度:| 查看答案
版权所有 CopyRight © 2012-2019 超级试练试题库 All Rights Reserved.